Automata fényre sötétedő hegesztőpajzs működése

Automata fényre sötétedő hegesztőpajzs működése

Gondolkodott már rajta, hogyan működik az Ön hegesztőpajzsa? Az alábbiakban részletesen bemutatjuk milyen elemekből épül fel, és miként látja el a védelmi funkcióját.

ADF – Automata fényre sötétedő kazetta

A fényre sötétedő kazetta (ADF), folyadékkristályos kijelzőből (LCD), elektronikus vezérlésből, napelemekből/akkumulátorokból, ív-fény érzékelőkből, és ultraibolya/infravörös szűrőből áll. Ez a pajzs legfontosabb és legértékesebb része, amely automatikusan elsötétedik, ha ívfényt érzékel. Az Optrel számos különféle funkcióval és sötétedési szinttel rendelkező megoldást kínál. A tanúsítás során az ADF minősége az európai szabványoknak megfelelően kerül értékelésre.
A következő négy kritériumot osztályozzák a felhasználó szemszögéből: optikai osztály, szórt fény, homogenitás, szögfüggőség.

A fényre sötétedő kazettán minden értéket fel kell tüntetni: az 1 a legmagasabb minőséget jelzi és a 3 a legalacsonyabbat.
(Pl: 1/1/1/2)

LCD – Folyadékkristályos kijelző

LCD az ADF szerves része. Sok más dolog mellett, a folyadékkristály teszi lehetővé a kazetta automatikus elsötétedését. A kristályok rendeződését elektromos impulzusok szabályozzák. Az eltérő rendeződések lehetővé teszik a folyadékkristályok különböző módon történő reagálását, a fény intenzitásához mérten.

UV/IR Szűrő

Ez a szűrő megbízhatóan véd az ultra ibolya és az infravörös sugárzástól. A szűrő az ADF-be van szerelve, és állandó védelmet nyújt, függetlenül attól, hogy az automata kazetta sötét vagy világos állapotban van.

Szenzorok

Az ADF-be épített szenzorok érzékelik az ívgyújtást. Ahogy ez megtörténik, az érzékelők jelet továbbítanak a vezérlésnek, amik aktiválják az LCD-t.

Külső védőlapok

A külső védőlap a pajzs külső burkolatának része, az automata sötétedő kazetta előtt helyezkedik el. Megakadályozza, hogy a hegesztés során keletkező fröcskölések és egyéb részecskék elérjék, és károsítsák az ADF-et. A külső védőlapot rendszeresen cserélni kell, a tapasztalt szennyezettség függvényében.

Belső védőlapok

Belső védőlapot használunk az ADF belső részének a por és más szennyeződések elleni védelmére. Ez a vékony műanyag lemez kopó tartozék, ha szennyezett lesz, és/vagy elszíneződik könnyen kicserélhető. A standard védőlap helyett opcionálisan használható sötétebb árnyalatú, vagy +dioptriás (nagyító) védőlap is.

272765 Ft Bruttó: 346412 Ft

Hegesztőpajzsok

Optrel crystal 2.0

190668 Ft Bruttó: 242148 Ft
205357 Ft Bruttó: 260803 Ft
313695 Ft Bruttó: 398393 Ft